Olimpia: Érdi Mári a 13. helyen zárta szereplését

Nem sok sikert, de annál több küzdelmet hozott Érdi Márinak a Laser Radial hajóosztály 9. és 10. futama az olimpián: egy 15. és egy 25. helyezéssel nem jutott be a tíz leggyorsabb közé, így a 13. helyen zárta a tokiói szereplését.

A kilencedik és tizedik futammal folytatódott a Laser Radialosok vetélkedése a vasárnapi döntő éremfutam előtt. Gyenge, 4-8 csomós délies szelet jósoltak a meteorológusok, gyakorlatilag hullámmentes volt a pálya.

A kilencedik futamban Érdi Mária jól rajtolt, a hatodik-hetedik helyen kezdte a cirkálószakaszt, a nagyon tömör mezőnyben végül tizenharmadikként ért fel az első bójához. Az első hátszélben megőrizte a helyét, majd a kissé beerősödő és déliesedő szélben tizenegyedikként zárta a második cirkálószakaszt. A második hátszél végén tizenötödikként fordult, és ez lett számára a futam végeredménye is a rövid befutószakasz végén.

Ezt a versenyt a riói olimpiai bajnok holland Marit Bouwmeester nyerte, akire a tegnapi fekete zászlós kizárása után ráfért a siker, az összetett hetedik helyéről fel is ugrott másodiknak.

Az összetettet vezető dán Anne-Marie Rindom pedig megcsinálta a maga ejtőjét egy 26. hellyel…

A tizedik futamot gyorsan elindították a tovább gyengülő, bizonytalanabbá váló szélben. Érdi Mária jó rajt után a jobb oldalt választotta, ami nagyon nem jött be. A balról érkezők a felső bója előtti helyezkedésnél szinte mind megelőzték, végül huszonhatodikként fordult. Nem adta fel, keményen küzdött az első hátszélben, a huszonkettedik helyen kezdte a második cirkálószakaszt. Ezúttal balra indított, most már viszont a jobb oldal fizetett jobban… A második cirkálószakasz végén harmincötödikként vette a bóját. Ebből a helyzetből egy olimpiai mezőnyben csodát tenni már nem lehet, ennek ellenére Érdi mindent megpróbált, a tovább gyengülő és a rajthoz képest körülbelül 20 fokot elforduló szélben okosan tengelyben hátszelezve végül, tíz helyet javítva pozícióján, a 25. helyen futott be.

A tíz futam után az összetett verseny 13.helyére került, nem került be tehát az első tíz helyen álló versenyző számára megrendezett vasárnapi döntő éremfutamba. A negyvennégy hajóból álló olimpiai Laser Radial mezőnyben az ötödik futamban elért második és a nyolcadikban szerzett tizenegyedik helye, és nem utolsósorban az összetett 13. hely azt jelzi: ott van a kezében a még jobb nemzetközi szereplés lehetősége.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.