Mozgalmas téli szünet

Rég élhettünk át ilyen mozgalmas téli pihenőt - írjuk a Vitorlázás Magazin 2018/1-es számának főszerkesztői beköszöntőjében. Rövid összefoglaló a legérdekesebb cikkekről..

Rég élhettünk át ilyen mozgalmas téli pihenőt – írjuk a Vitorlázás Magazin 2018/1-es számának főszerkesztői beköszöntőjében. Rövid összefoglaló a legérdekesebb cikkekről..

Rengeteg esemény kárpótolhatott legalább részben azért, ha már nem vitorlázhattunk. Persze, nem mindenki adta fel ilyen könnyen a mostani télen, az enyhe időben bízva sokan hagyták vízen a hajójukat és szép számmal akadtak, akik decemberben is vízre szálltak. Ezt az egyre különösebben viselkedő időjárásnak köszönhettük – meg is vizsgáltuk a kérdést VIHARÉVAD című cikkünkben.

Mi, akik csak a parton ültünk sem unatkoztunk. Karácsonykor a szokásos Sydney-Hobart versenyt követhettük, és alighanem sokáig fogunk emlékezni rá, hiszen REKORD MELETT ÓVÁS DÖNTÖTT A GYŐZELEMRŐL. De egész télen ment a Volvo Ocean Race is, így annak újabb három mozgalmas és eseményekben dús versenyét követhettük – természetesen erről is részletesen beszámolunk. És bepillantunk egy kicsit a kulisszák mögé is – például a KÉMJÁTSZMÁK A FEDÉLZETEN című, Charlie Enright-tal, a Vestas skipperével készült interjúnkban. Nem feledkeztünk meg arról sem, hogy megdőlt az egykezes Földkerülés rekordja is, beszámolunk Francois Gabart útjáról is. Sőt, alighanem rekordnak számít az a 2101 KIFUTÁS UGYANAZZAL A HAJÓVAL és legénységgel, amelyről egy kedves olvasónk számol be rajtunk keresztül Önöknek.

A műszaki érdekességek iránt érdeklődők előbb a 36. Amerika Kupa TAPPANCSOS REPÜLŐ CSODÁIN ámulhattak el, majd a BUDAPEST BOAT SHOW előtt megrendezett BOOT DÜSSELDORF szépséges újdonságait bámulhatták. A németországi seregszemlén mutatták be az Év Jachtja díjat a különleges kategóriában elnyerő Figaro Beneteau 3-ast. Az ELSŐ SOROZATGYÁRTOTT SZÁRNYAS CSODÁNAK mi is nagy figyelmet szentelünk, hiszen ez az első olyan egytestű, amelyet a versenyeken alkalmazott technológiák felhasználásával készült. Fura megoldásokat tartalmaznak azok a „hajók” is, amelyek a TOP10 LEGKÜLÖNÖSEBB VÍZI JÁRMŰVET felvonultató írásunkban szerepelnek, csak ezek nem lopakodtak be a hétköznapok világába. A különlegességek mellett a klasszikusokról sem feledkeztünk meg: a FENSÉGES ANAKRONIZMUS című cikkünkben a J Osztály hajóit mutatjuk be.

Készülünk a BUDAPEST BOAT SHOW-ra is, ahol nem csak szerkesztőségünk tagjaival és állandó jogi tanácsadónkkal találkozhatnak, hanem mindvégig különböző aktivitásokkal is várjuk Önöket. (Ezekről honlapunkon és Facebook-csatornánkon számolunk be.) A kiállítás remek alkalom arra is, hogy átgondoljuk, milyen munkálatokat kell esetleg elvégeznünk vízretétel előtt – hiszen már nem sok időnk maradt ezekre, mivel végre mindjárt itt a szezon!

Jó szelet kívánva:

Lénárt Attila

főszerkesztő

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.