Gyapjasék is futamot nyertek a világkupán!

Nagyot mentek a magyar vitorlázók csütörtökön Hyères-ben az utolsó Világkupa forduló harmadik napján. Egy futamgyőzelem, egy harmadik és egy ötödik hely a csütörtöki nap hozadéka.

Nagyot mentek a magyar vitorlázók csütörtökön Hyères-ben az utolsó Világkupa forduló harmadik napján. Egy futamgyőzelem, egy harmadik és egy ötödik hely a csütörtöki nap hozadéka.

Úgy fest, szinte minden napra jut legalább egy magyar futamgyőzelem Hyères-ben, csütörtökön a Gyapjas testvérek húztak be egy futamot a férfi 470-es osztályban. Ez a mezőny egy futammal elmaradt a többiek mögött, így  számukra a negyedik futammal indult a csütörtöki versenynap.

“Hosszú várakozás, és két érvénytelenített futam után sikerült a rendezőségnek 6-8 csomós szélben 2 futamot csinálni. Az első futamban egy tökéletes lee rajt után szinte rajt-cél győzelemmel sikerült nyernünk. Ez volt életünk első futamgyőzelme Világkupa versenyen, aminek nagyon örültünk” – értékelte a történelmi eredményt Gyapjas Zsombor. Magyar futamgyőzelem ugyanis még nem született a Világkupa sorozat elindítása óta ebben a hajóosztályban.

“A második futamban egy jó lúv rajt után a jobb oldalt választottuk, ami sajnos a rosszabbik oldalnak bizonyult, így olyan 22. körül érhettünk fel az első krajcbójához, onnantól végig lépésről lépésre sikerült előre jönni a 11. helyre, ami nekünk szintén nagyon jó helyezés. A futamok után a 470-es osztály legjobbjai is gratuláltak, ami nagyon jó érzés volt számunkra.” Balázs és Zsombor a csütörtöki eredményekkel bőven éremfutamos helyen, a 7.  pozícióban állnak. A svéd Dahlberg-hajó visszavette a vezető helyet a szerdán élre állt japánoktól, második az új-zélandi kettős, a japánok a harmadikak, majd egy francia és egy olasz kettős után az ausztrál Belcher-Ryan egység után Gyapjasék következnek.

“Péntekre középerős szelet jósolnak az előrejelzések, amiben az lesz a célunk hogy a medal race környékén maradjunk.”

Ugyancsak éremfutamos helyre jött fel Érdi Mári a csütörtöki 5. és 11. helyezéseivel a női Laser Radial mezőnyben. Hat futam után vastagon vezet a holland menő, Marit Bouwmeester, előnye 15 pont a másodikkal szemben. Mári az összetettben a 8. helyen áll – egyelőre.

Nagyot dobott az amúgy végtelenül fárasztó csütörtöki versenynapon Vadnai Benjámin is, futott egy 3. helyet, majd egy 29. hellyel zárta a napot. Így összesítésben a 19. pozícióba jött előre. “Rövid parti halasztás után kimentünk a vízre, ahol próbálkoztak a rendezők futamot csinálni, de végül teljesen megállt a szél és több óra várakozásba kezdtünk. Végül 120-130 fokról érkezett 7-8 csomós szél. Ebben sikerült megrendezni a tervezett két futamot. De megint későn értünk a partra, szóval iszonyatosan fárasztó napon vagyunk túl.” Vadnai Jonatán a 32. helyen áll, miután 31. és 38. helyeken futott be az 5. és a 6. futamokban. A mezőnyben a francia Bernaz átvette a vezetést a horvát Stipanovictól, aki egészen a 6. helyig csúszott vissza.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.