"Bajnokok tornája" a Bahamákon

Berecz Zsombor és csapattársa a 11. helyen zárt a vitorlázók "bajnokok tornájának" is tekinthető Star Sailors League Final versenyen.

Berecz Zsombor és csapattársa a 11. helyen zárt a vitorlázók „bajnokok tornájának” is tekinthető Star Sailors League Final versenyen.

A vitorlázó nagyágyúk versenyének szánták, az is lett belőle: a Star Sailors League Final olyasféle „mesterfutam” hajós berkekben, mint amilyen az autóversenyzés világában a Bajnokok Tornája, ahol különböző szakágak legjobbjai mérhetik össze tudásukat. Amíg azonban az autós verzió inkább gála, mint sem verseny, addig a Star Sailors League Final komoly megmérettetés 50 résztvevővel, komoly pénzdíjjal és 4000 versenyponttal. Az idei félszáz induló nem kevesebb, mint 24 olimpiai éremmel és 20 világbajnoki arannyal rendelkezett – el lehet hát képzelni, milyen kemény volt a mezőny…  Az idei viadalt a bahamai Nassauban rendezték. Hazánkat Berecz Zsombor képviselte – méghozzá világbajnoki címéhez méltó módon.

Zsombi és társa, a cseh Michael Maier a negyedik futamon árbóctörést szenvedett, ami érthetően kezdettől árnyalta győzelmi kilátásaikat, de mindvégig keményen küzdöttek. Csupán egyetlen helyezésnyire kerültek attól, hogy a negyeddöntőben összecsaphassanak a legjobbakkal, de a biztosnak vélt 10. helyük végül 11.-re változott egy másik páros utólagos előresorolásával. Ez persze bosszantó, de egy ilyen kemény, ötven hajót számláló mezőnyben a 11. hely is elismerésre méltó.

Zsombi 2016-ban már indult az SSL Final viadalon, akkor a 13. helyet szerezte meg.

Ízelítőül íme a döntő videó-összefoglalója!

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink