A finn napja a Finn Silver Cup-on

A finn Oskari Mushonen ugrott az élre a tegnap megtartott két futam után az U23-as Finn Világbajnokságon Balatonfüreden.

A finn Oskari Mushonen ugrott az élre a tegnap megtartott két futam után az U23-as Finn Világbajnokságon Balatonfüreden.

A szélhiány miatt csak elég későn sikerült két futamot megrendezni tegnap a Balatonfüreden tartott U23-as Finn Világbajnokságon. A két verseny a finn Oskari Moshonen sikerét hozta: az első futamot hajszál híján megnyerte, a másodiknál pedig már az a bizonyos hajszál sem hiányzott. „Az ifjúsági eb-n korábban szerzett bronz után az aranyban reménykedtem itt, hiszen nagyon eredményes felkészülés van mögöttem” – mondta Mushonen, aki egyébként mindössze egy éve versenyez ebben a hajóosztályban. A finn versenyző a hatodik helyről ugrott a lista élére, és mindjárt ötpontos előnyre tett szert összetettben. Az eddigi listavezető argentin Facundo Olezzának nem volt jó napja: az első futamban ő is aközött a tíz versenyző között volt, akik büntetést gyűjtöttek be – így két nappal a versenysorozat vége előtt visszacsúszott a második helyre az összetettben.

Az állás hat verseny után:

1 FIN 8 Oskari Muhonen 20
2 ARG 48 Facundo Olezza 25
3 IRL 22 Fionn Lyden 27
4 GBR 71 Henry Wetherell 30
5 NOR 9 Lars Johan Brodtkorb 41
6 USA 91 Luke Muller 46
7 CZE 5 Ondrej Teply 48
8 SWE  11 Johannes Pettersson 50
9 GBR 96 Hector Simpson 52
10 FRA 9 Guillaume Boisard 52

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink