Zsombi nyerte az athéni felkészülési versenyt

Berecz Zsombor végzett az első helyen az Athens International Sailing Weeken, miután a hat futam utáni kialakult sorrend később már nem változott.

Mivel az utolsó két napon a túl gyenge szél miatt már nem rendeztek futamot, így az élen álló magyar világbajnok nyerte az athéni felkészülési versenyt – számolt be róla a hunsail.hu. A nem nagylétszámú, ellenben olimpiai bronzérmes (a francia Jonathan Lobert), világ- (a svéd Max Salminen) és európa-bajnok (Lobert) finneseket is felvonultató mezőny fele az aktuális világranglista első 15 helyezettje között szerepel (Berecz a listán jelenleg a 14. helyen tartózkodik), a horvát Josip Olujic pedig a 16. Berecz Zsombor ezek között az ellenfelek között a lebonyolított hat futamból kettőt megnyert, elért egy második és egy harmadik helyet is. A kiesője végül egy 6. pozíció lett.

Az egész mezőnyben csak ketten vitorláztak Berecznél kisebb szórással, de ők a két utolsó helyen végeztek, egyikőjük egy futamot sem fejezett be, a másik versenyző pedig egyszer sem előzött meg 5 hajónál többet. A kiegyensúlyozott versenyzés ebben az erős mezőnyben is sikert hozott a magyar világbajnoknak, aki Aarhusban tavaly az összevont kvótaszerző vébén toronymagasan a legegyenletesebb teljesítménnyel nyert – főleg a döntő futamokat vizsgálva.

A magyar világbajnok tehát folytatta nyerési sorozatát, azaz az előolimpia után következő nemzetközi versenyét is megnyerte – és a kettő között szeptember második felében Alsóőrsön a finn dinghy magyar bajnokságot is. Berecz még egy hetet marad a görögországi Rafinában edzőtáborozni, majd pár nap pihenésre hazajön, aztán november 29-én Melbourne-be utazik, ahol december 13-án kezdődik a 2019-es Gold Cup.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.