VG: itt az első helyzetjelentés!

Az élen Beyou, őt Dalin üldözi. Thomson a 4. helyen halad éppen, a Pauger Carbonnál épült hajóval induló Tripon a 7., a mezőny hölgyei közül pedig Davies áll a legjobban, jelenleg a tizedik. Ez első helyzetjelentés a Vendée Globe-ról a rajt utáni első adag képpel.

A táv alig 0,3 százalékát tette meg eddig a versenynek a Vendée Globe mezőnye. Az élen jelenleg Jérémie Beyou (Charal) vitorlázik (ő nyerte a VG fontos „előversenyét”, a Defi Azimutot is), jelenleg éppen 23,74 csomós sebességgel csapatva. Őt Charlie Dalin (Apvia) üldözi 23,33 csomós tempóval, 1,1 kilométernyi lemaradással – nem mintha 44 880 kilométerrel a cél előtt ennek bármi jelentősége lenne…

A harmadik helyen a LinkedOut kormányosa, Thomas Ruyant halad, míg sokak nagy kedvence, Alex Thomson (Hugo Boss) az ötödik, 3,8 kilométeres hátránnyal. A (féli) magyar hajóval hajtó Armel Tripon (L’Occitane en Provance) a hetedik helyen halad a 33 hajót számláló mezőnyben. A hölgyek közül Sam Davies van jelenleg a legelőkelőbb pozícióban, a 10. helyen.

Honlapunkon rendszeres tudósításokat adunk a Vendée Globe állásáról, és Facebook-csatornánkon is követjük a versenyt.

Galéria a rajt legjobb képeiből. Fotók: DPPI

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink