Több mint száz kalóz versenyzett

A Kalóz hajóosztály cseppet sem vesztett népszerűségéből – erről tanúskodnak a Procelero SE által július 21-24 között megrendezett két verseny nevezési számai. A juniorok kontinensbajnokságára 4 nemzet 33 párosa nevezett, míg a Magyar Nyílt Kalóz Bajnokságon 3 nemzet 71 hajója indult.

Az időjárással – legalábbis kezdetben – nem volt szerencséje a főrendező Sipos Péternek, ám a július 24-i zárónapig mindkét csoportnak 8-8 futamot sikerült összehoznia a nagy tapasztalatú szakembernek. Az első nap szélhiány miatt nem volt verseny. A második nap legalább már egy futamot sikerült végigvitorlázni. A harmadik napon a nap folyamán fokozatosan frissülő délnyugatiban három futamra került sor, és bár viharos északi szelet ígértek, mindenki abban bízott, a kasza előtt sikerül befejezni az aznapi negyedik versenyt. Nem így lett, bejött a szél, többen borultak, félbeszakították a futamot. A szervezett mentésnek hála, mindenki épségben megúszta a rövid, ám heves vihart. A vasárnapi zárónap tette fel a koronát a hosszú hétvégére: négy futamra került sor ragyogó napsütésben, jó északias szélben.

A Kalóz Németországban született, ma is ott a legnépszerűbb a világon. Ez az eredménylistákon is jól látszik. Az EUROSAF Kalóz Junior EB aranyérmét a német Ausborn-Junge páros nyerte, úgy, hogy az első hét helyen honfitársaik végeztek. A legjobb magyar a Simonyi Kristóf -Póké Benedek Zoltán páros (MVM SE) nyolcadik lett.

A Magyar Nyílt Kalóz Bajnokság abszolút első helyén a német Ebel-Ebel kettős végzett, nagy öröm, hogy a magyar bajnokságban az élen végző Varjas Sándor Endre – Bartos Zoltán (BYC) páros a nemzetközi összesítésben a második helyen végzett. A magyar bajnoki ezüstérmet az Ian Richard Ainslie – Weöres Márta páros (Kereked VK), a bronzot a Fluck Benedek – Székely-Gyökössy Szabolcs kettős (VSC) nyerte.

Fotó: Szűcs Ábel

A Junior EB eredménye

A Magyar Nyílt Bajnokság eredménye

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.