RORC Transat: rekorddal nyert a CQS

Rekordidővel nyerte a Royal Ocean Racing Club Transat-versenyét a tavaly jelentősen felújított, de a Sydney-Hobart versenyen leszerepelt CQS.

Rekordidővel nyerte a Royal Ocean Racing Club Transat-versenyét a tavaly jelentősen felújított, de a Sydney-Hobart versenyen leszerepelt CQS. 

Negyedszer rendezte meg a Royal Ocean Racing Club a RORC Transat-versenyt. A kanári szigetekről induló regattának végcélja a Karib-térségben fekvő Grenada szigete. A mezőny nagy része mától fut be, de a győztes CQS már tegnap kikötött. Ludde Ingvall maxija 11 nap és 3 perc alatt tette meg a háromezer mérföldes utat, ami új rekordnak számít. Tegyük hozzá: ennél sokkal jobb időt is hajózhattak volna, ha nem akad egy kis technikai gondjuk: a negyven csomós szél megrongálta a vitorlájukat.

Ingvall tizenhatodszor állt rajthoz Transat-versenyen, és bár a Rolex Fastneten és a Sydney-Hobarton is behúzott már egy-egy diadalt, ilyen regattán még sosem nyert eddig.

„Remek utunk volt, bár eleinte elég lassúak voltunk. De nagyszerű érzés újra transat-versenyen indulni, és még nagyszerűbb nyerni. Sokkal jobb, mint utolsóként befutni” – nyilatkozta a tapasztalt versenyző.

A verseny elején Jens Kellinghusen German Ker 56-os Varunája állt a élen, de a második napon technikai gondok miatt feladták a küzdelmet és visszafordultak a Kanári szigetekre.

A CQS elsőként célba érkező hajóként a „line of honor” cím mellett IRC-számítás szerint is a legjobb időt mondhatja magáénak. Hamarosan érkezik a címvédő, Joackin Bovenkamp Marten 72-es Argonja és a kanadai Southern Wind 96-os Sorceress Daniel Stumppal a kormánynál.

A 2017-es RORC Transaton 23 hajó indult.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.