Olimpia Berecz Zsombi parádésan nyitott

Két remek eredménnyel nyitott az olimpián Berecz Zsombor: a finnesek első két futamán egyaránt a második helyen ért célba, és egy ideig még vezetett is a versenyben

Ma kezdődtek a Finn hajóosztály küzdelmei is az ötkarikás játékokon. Az első futam remekül sikerült Berecz Zsombor számára, aki a második helyen zárt. A szél ereje a futam elején 10-11 csomó volt, az utolsó szakaszokra azonban visszagyengült 6-7 csomóra, de ez sem zavarta meg klasszisunkat, aki az első bójához kilencedikként ért, de onnantól kezdve szépen feljött az élmezőnyre és komoly harcot vívott – a végül a futamot megnyerő – török versenyzővel. Kaynar Alican 12 másodperccel ért be Berecz Zsombor előtt a célba. Kiválóan kezdődött tehát magyar szempontból a Finn osztály versenye a tokiói olimpián.

Nagyon közel volt a futamgyőzelemhez, de végül meg kellett elégednie a szintén tökéletes második hellyel Berecz Zsombornak a Finn hajóosztály második futamában a tokiói olimpián. Az első futam után halasztás következett, természetesen a szél miatt, de a rendezők végül úgy döntöttek, hogy elrajtoltatják a mezőny és ez jó döntésnek bizonyult.

A második futamon Zsombi a hatodik helyen ért fel az első bójához és az első kör végéig ebben a pozícióban vitorlázott. Később a negyedik, majd a második helyre lépett előre, sőt a harmadik hátszél szakaszban még vezetett is. A befutóra fej-fej mellett érkezett a magyar vitorlázó, valamint török és spanyol riválisa és végül az első futamot is megnyerő Kaynar Alican „rúgta” be jobban a hajóját, így övé lett a futamgyőzelem. Berecz Zsombor mindössze 2 másodperccel a győztes mögött ért célba, őt pedig a spanyol Cardona Mendez Joan követte, újabb egy másodperc hátránnyal. Az olimpia honlapja alapján a rajnál 10 csomó volt a szél, és nagyjából ebben a tartományban is maradt a célig.

A Finn hajóosztály első napi két futama után a török Kaynar Alican az első, Berecz Zsombor ott van a második helyen, míg a spanyol Cardona Mendez Joan a harmadik.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.