Haranghy Csaba az MVSZ új elnöke

Megválasztották a Budaörsön rendezett tisztújító közgyűlésen a Magyar Vitorlás Szövetség új elnökét. A testületet a következő ciklusban Haranghy Csaba vezeti.

Budaörsön tartotta rendkívüli tisztújító közgyűlését a Magyar Vitorlás Szövetség, az MKOSZ székházában, miután tavaly november elején a szervezet elnöke és elnöksége 2023. január 25-i hatállyal lemondott az elnökségben betöltött tisztségéről. Az elnöki pozícióra Haranghy Csaba volt az egyedüli jelölt, miután ketten visszaléptek a jelöltségtől. A tagság 569 igen szavazattal,11 érvénytelen szavazat mellett választotta meg a szervezet első emberének a jelöltet.

Haranghy Csaba 1963. szeptember 20-án született. Nős, két nagy lánya van, már mindketten már önálló családot alapítottak.

Korábban több cég felső vezetője is volt, most magán cégét vezeti, tanácsadással, fejlesztésekkel foglalkoznak, döntően a vízellátással kapcsolatosan.

Több cikluson keresztül volt az MVSZ elnökségi tagja, majd egy ciklus erejéig a Felügyelőbizottság elnöke. Két és fél cikluson át vezette a Magyar Szinkronúszó Szövetséget, melyből egy ciklust a Magyar Úszó Szövetség részeként. Sok tapasztalatot szerzett a nemzetközi élsport menedzseléséről.

1996-ban a XXVI. nyári olimpiai játékokon Atlantában képviselte a magyar vitorlázást Star hajóosztályban. A 25 induló közül a 18. helyezést érték el.

Részletes önéletrajz ITT olvasható.

Az elnök megválasztásával párhuzamosan új elnökségi tagokat és egy fő felügyelőbizottsági tagot is választott a közgyűlés. A ciklus hátralévő részében Böröcz István, Lábady Balázs, Rutai István, Lukáts Ákos, Siklósi Máté, Sükösd Balázs, Juhász Miklós, dr. Ugron Gáspár elnökségi tagként és Kerényi Csaba felügyelőbizottsági tagként segítik az újonnan megválasztott elnök munkáját.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.