Hajós programok a pünkösdi hosszúhétvégére

Számos hajózási szolgáltatással és megújult hajóparkkal várja a vendégeket a pünkösdi hosszúhétvégén a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART). A társaság idén ünnepli a balatoni hajózás 175. évfordulóját, a jubileumi évben nagyszabású rendezvénysorozat indul.

A 175. személyhajózási szezonban – az év minden napján üzemelő kompszolgáltatás mellett – a pünkösdi hétvégére már számos kikötőből indulva hajóval is felkereshetőek a Balaton leglátogatottabb települései, és több kikötőben már sétahajózásra is lehetőség van.

A Balaton két partját összekötő menetrendi személyhajó járatok a legforgalmasabb útvonalakon, így Siófok-Balatonfüred–Tihany és Fonyód-Badacsony között minden nap közlekednek. Hétvégén és pünkösd hétfőn pedig a Balatonboglár–Révfülöp, a Balatonmáriafürdő-Balatongyörök-Szigliget–Badacsony és a Balatonföldvár-Tihany útvonalakon is lehetőség lesz felszállni a fedélzetre.

A településeket összekötő járatok mellett a közkedvelt 1 órás sétahajó járatokat is igénybe tudják venni az utasok ezen a hétvégén. Siófok, Balatonfüred, Keszthely hajóállomásról májusban már minden nap, szombaton pedig Balatonboglár, Révfülöp és Balatonmáriafürdő kikötőkből is indulnak. Balatonföldváron szombaton és vasárnap is elérhető ez a program, Badacsonyban pedig a pünkösdi hosszúhétvége mindhárom napján.

A kompjáratok 40 percenként közlekednek Szántódrévből 6.40-21:20 óra között, Tihanyrévből 7:00-21:40 óra között. A kompjáratokat az aktuális forgalomhoz igazítják, és szükség szerint sűrítik.

A jubileumi év eseményeiről, aktivitásairól a www.bahart.hu oldalon és a Balatoni Hajózási Zrt. hivatalos facebook oldalán olvasható részletes információ!

A BAHART jegypénztárakban a komp- és személyhajó jegyek, illetve az ajándékkártyák a Szép kártya mindhárom alszámlájából megvásárolhatóak. A jegypénztárakban az OTP, MKB és K&H bankok SZÉP kártyáit fogadják el.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.