Győzelemmel felérő második helyen ért be a Wild Joe!

Elképesztő menet végén sikerült felülmúlnia még a tavalyi remek eredményét is a Wild Joe csapatnak a Rolex Middle Sea Race-en: Józsa Mártonék az egytestű mezőny abszolút második helyezettjeként értek célba!

Tavalyi fantasztikus fölközi-tengeri dobogó-halmozásuk után nagyon nagy várakozásokkal vágott neki az idei Rolex Middle Sea Race-nek a Wild Joe csapat – és nem is csalatkoztak. Józsa Marciék megfeszített figyelemmel, hiba nélkül vitorlázták végig a Máltáról induló, Szicíliát megkerülő versenyt, mindvégig nagy csatában a lengyel I love Poland csapat VOR70-esével.

Bár a célvonalon a riválisok csapattak át elsőként két perc híján négy napos idejükkel 29 percet adva a magyaroknak, de az IRC-számítás szépsége, hogy a 10 lábnyival kisebb Wild Joe előbbre került a végső rangsorban náluk. Igaz, még így sem őket, hanem a Freccia Rossa TP52-est hozta ki (eddig) győztesnek az előnyszámításos matek. De még ez is változhat, hiszen a verseny még zajlik, e sorok írásakor még csak a három (jelenleg) dobogós hajó ért célba.

Összetettben egyébként a Maserati Multi 70-es nyert, amely a Shockwave és a Mana nevű katamaránok előtt ért célba – de az előnyszámítási rendszer varázsa folytán hivatalosan a Mana nyert a Maserati előtt…

Fotók: Rolex Middle Sea Race/RMYC/Carlo Borlenghi, Gémesi Jóka

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink