Érdi Mári második lett a Portugál Nagydíjon

Kőkemény, hetven hajót számláló mezőnyben szerzett ezüstérmet ILCA 6-ban a Portugál Grand Prix versenyen a magyar olimpikon.

Ezen a versenyen túlzás nélkül mindenki elindult, aki számít a női olimpiai egyszemélyes dingi nemzetközi mezőnyében – adta hírül a Magyar Vitorlás Szövetség honlapja. A december 14-17 között megrendezett regatta, ideális szezonzáró. Karácsony előtt még mindenki versenyez egy jót, hogy szinte csak a családi ünneplés jelentse a szünetet az olimpiai felkészülésben. A túlnyomórészt erős szelekben megrendezett nyolc futam után az első helyen Tokió olimpiai bajnoka, a dán Anne-Marie Rindom végzett (világbajnoki aranya és 2016-ból olimpiai bronzérme is van), mögötte az ezüstérmet – mindössze öt ponttal lemaradva – Érdi Mári nyerte, a bronzérmet a holland Marit Bouwmeester viheti haza – ő négyszeres világbajnok, és van olimpiai arany, ezüst és bronzérme is. Illusztris dobogó tehát, a mi világbajnokunkkal a második helyen. Hatodik lett a kétszeres világbajnok, a legutóbbi olimpián a negyedik helyen végzett belga Emma Plasschaert.

Egy érem, egy jó helyezés szubjektív, egyedi értékét az adja, hogy kiket előzött meg, esetünkben most, Vilamourában, az ezüstérmével, Érdi Mári. Az olimpia előtti év utolsó nagy versenyén aki az ILCA 6 osztályban elöl végzett, mind az ötkarikás dobogóra hajt. Emiatt bravúros és ígéretes ez a versenyeredmény.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.