Elmarad a cannes-i hajós seregszemle

Két héttel a nyitás előtt jelentették be a szervezők, hogy elmarad a Cannes Yachting Festival. Az ok az járványhelyzet romlása Franciaországban.

Közleményben tudatta az Európa harmadik legnagyobb hajókiállítása, a Cannes Yachting Festival rendezősége, hogy erőfeszítéseik ellenére elmarad az idei kiállítás. A franciaországi szakvásár szeptember 8-án nyitotta volna meg kapuit Vieux Portban és Port Cantoban.

A szervezők hangsúlyozzák: eddig arra lehetett számítani, hogy szeptember 1. után engedélyezik Franciaországban az ötezer főnél nagyobb látogatói létszámmal megtartandó rendezvényeket, de a járványügyi helyzet romlása miatt a szabályok megváltoztak. Bár a szervezők szigorú egészségvédelmi intézkedésekkel készültek, amelyeket augusztus 17-én még kielégítőnek minősített Cannes város illetékes szerve és a regionális közegészségügyi hatóság is, de a végső engedélyt kiadó Alpes-Maritimes prefektúra végül megnyomta a „stop” gombot. A szervezők hangsúlyozzák: erre nem feltétlenül lehetett számítani, hiszen július 27-én Franck Riester francia külkereskedelmi miniszter még egy olyan rendeletet tett közzé, amely szeptembertől zöld jelzést adott a hasonló rendezvényeknek. Az országban újra emelkedő regisztrált esetszámok miatt azonban augusztus 13-án a kormány felülvizsgálta ezt a döntést.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.