Benji remekül bekezdett az olimpián!

Szuper rajtott vett Vadnai Benjamin a tokiói olimpián: a magyar versenyző a hetedik helyet szerezte meg az első napon Laser hajóosztályban.

Bár kis csúszással, de a férfiak is elkezdték szereplésüket az olimpián, a Laser hajóosztályban. Magyar szempontból nagyon jó hír, hogy Vadnai Benjamin a nagyon előkelő hetedik helyen fejezte be az első futamot. Maradt a 8-9 csomós szél a helyszínen és a magyar olimpikon a 11. helyen ért az első bójához – számolt be róla a hunsail.hu. A folytatásban negyedik is volt a futamban, de végül meg kellett elégednie a hetedik hellyel, ami csodálatos kezdés. A francia Bernaz Jean Baptiste nyerte a futamot, meggyőző vitorlázással. A második futamot bár elkezdte a 35 fős mezőny, de a rendezők először megszakították, majd elhalasztották, ami a szél gyengülésének függvényében jó döntés volt.

„Egyelőre úgy tűnik, hogy egy kicsit gyengülni látszik az a tájfun, amit várnak a szervezők, de még sok a bizonytalanság az időjárással kapcsolatban. Biztosat majd holnap tudunk mondani, de egyelőre úgy készülünk, hogy a tervek szerint folytatódhat majd az olimpia. Benji kezdése tökéletes, nagyon elégedett lehet a teljesítményével, de ugyanez igaz Márira is, aki kicsit kockázatosabbakat húzott talán. Ami biztos, hogy a kezdés jó volt és hogy nagyon sok van még hátra.” – mondta a helyszínen tartózkodó csapatvezető, Kelemen Tamás az első nap után.

A Laser osztály holnap folytatja, Berecz Zsombor pedig magyar idő szerint kedden reggel kezdi majd meg szereplését az ötkarikás játékokon.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.