Kiderült, ki nyerte az idei 70-es cirkáló bajnokságot

Izgalmas és kemény versenyben győzött Jordán Balázs és csapata a Pannóniával az idei 70-es cirkáló bajnokságban. A második az Irokéz, a harmadik az Anna.

A szeptember 18-án véget ért országos bajnokságot Balatonföldváron rendezte a Spartacus VE, a kiírt 11 futamból kilencet sikerült megrendezni a roppant változatos, de egyben embert próbáló körülmények között – számolt be róla a hunsail.hu.

A verseny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy az utolsó futamban dőlt el a második-harmadik hely sorsa.

„A bajnokság első napján az időjárás szélcsenddel indított, mi meg parti halasztással. Később javult az időjárás, aznap két futamot sikerült lefutni. Pénteken volt szél, de jött egy olyan heves eső, hogy nem lehetett látni a hajókat. Először rövidítettük az aznapi második futamot, aztán még tovább romlottak a körülmények, és le is lőttük ezt a versenyt. Szombatra megjött az erős, 20 csomó körüli szél, felhős volt az idő, négy futamot tartottunk, mindenki nagyon fáradt lett estére, de örült, hogy futamszámban kezdtük utolérni magunkat. A vasárnapi zárónapon ragyogó napsütésben két futamra került sor a továbbra is erős, sőt, egyre erősödő, néha 25 csomó körüli szélben” – mondta Erdélyi Béla főrendező.

A 70-es osztály színvonalára jellemző, hogy komoly havária a kemény körülmények ellenére sem történt, egy genakkert kellett csak „elröptetni” utolsó nap egy túldőlő hajóról, de sérülés és anyagi kár itt sem történt. A 70-es cirkáló osztály 2022-es bajnoka tehát a Pannónia: Jordán Balázs kormányos, Bujdosó Zsigmond, Bujdosó Ferenc, Bujdosó Mátyás, Jakab Zsolt, Kenesei József, Szűcs Kristóf, Zakor Sándor, Zakor Zsolt, Zsidek Imre és Szakolczai Soma. A második az Irokéz lett Pajor Zsolt kormányzásával, versenyzőtársai Pajor Olaf, Bartos Zoltán, Kiss Péter, Varga Roland, Cséfalvay Tamás, Balogh András, és Vida Árpád Gergely. A bronzérmes az Anna lett, Fehéri Gábor és csapata: Palkó Lajos, Hauser Gábor, Fundák György, Gróf Róbert, Nyikes Nándor János, Pfefferkorn John, Boór Dániel, és Durbák Márton.

Izgalmas, jó hangulatú, kifejezetten sportos bajnokság volt, minden estére jutott társadalmi esemény is, ezek remek alkalmat adtak a futamok megbeszélésére.

Majthényi Szabolcs rövid hangos videójában láthatjuk, hogy miközben motorosával az elúszott genakker mentésére igyekszik, még megmutatja, hogyan bőszelezik a bajnok hajó a 20+ csomós szélben: https://www.facebook.com/watch/?v=468171188576351

Kép: Kézai Zsolt

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.