30-asok bajnokai

Összesen nyolc futam alapján hirdettek végeredményt a 30-as cirkálók és az Európa 30-asok bajnokságán. Előbbiek versenyét összetettben a Trinidad, utóbbiakét pedig az Ábránd nyerte. 

A Nagyhajós Országos Bajnokság DOQDrive Nagydíjjal párhuzamosan zajlott augusztus 4. és 7. között az Európa 30-asok és a 30-as cirkálók országos bajnoksága, amelynek a Spartacus Vitorlás Egylet adott otthont.

„Korrekt verseny volt. Szerencsére többféle szélben tudták összemérni az erejüket a csapatok” – mondta a hunsail.hu-nak Majthényi Szabolcs többszörös világbajnoks vitorlázó, a Spartacus VE vezetőedzője, egyben a verseny egyik szervezője. Ezzel arra utalt, hogy a négynapos versenyen volt, hogy 8-10 csomós szélben került sor a futamokra, azonban szombaton ennél jóval erősebb 20 csomós és annál erősebb befújásokkal tarkított szélben is sikerült egy futamot lebonyolítani.

Emellett volt példa kicsit gyengébb 10 csomó alatti szél is a bajnokság alatt. Végül a tervezett 12-ből 8 futamon mérték össze a tudásukat a csapatok.