Katalógus: Fountaine Pajot Astréa 42

Rövid kivonat ízelítőül a Vitorlázás Magazin Hajókatalógus Extra Különkiadványából – egy a 175 hajóbemutató cikk közül.

Az Astréa 42-es nagy erőssége a roppant nagy térkínálat, amely a katamaránokat jellemzi. A 7,2 méteres legnagyobb szélesség nem csupán csúcsérték, az orrok belépőéle mögött nemsokkal el is éri ezt az értéket a fedélzet. Ennek köszönhető, hogy elől négyszemélyes napozóteraszt lehetett kialakítani a két test között, amelyet a nagyjából 6 méter széles felépítmény üvegfelületei határolnak hátul. Maga a szalon is tágas, különösen ahhoz képest, hogy mögötte még milyen hatalmas „teraszt” alakítottak ki, amely egybenyitható a minden irányban csupa nagy ablakkal határolt felépítménnyel.

A hálóhelyeket a két testben alakították ki. Három fő elrendezési lehetőség közül lehet választani: négy kabin 4 dupla fekhellyel és 1-1 mosdófülkével, három kabin szintén két fürdővel, vagy csupán kettő, de hatalmas élettérrel, amelyekhez gardrób, dolgozósarok és persze külön zuhany és mellékhelyiség is tartozik.

A hajó elég fürge, elég éles szögeket is lehet vele hajózni. A nagyvitorla behúzórendszerének kocsija egyből a kapitányi állás mögött, a tetőbe integrálva található, könnyen elérhető, akárcsak a bumm. A hidraulikus rásegítés nélküli kormánymű precíz és jó visszajelzést ad.

A hajótest PVC-hab magú szendvicsszerkezet vákuum-laminált külső réteggel. A minőség példás: a dekk és a felépítmény a gyártó Resin Transfer Moulting (RTM) technikájával készül, mindkét oldalon gélezve, hogy minden szögből szép simán csillogjon.

Műszaki adatok:

Teljes hossz: 12,58 m

Vízvonalhossz: 11,42 m

Merülés: 1,25 m

Legnagyobb szélesség: 7,20 m

Üres tömeg: 10 500 kg

Vitorlázat: 106 nm

Befogadóképesség: 12 fő

Motor: 2 x 30 LE (Volvo Penta)

A katamaránok balatoni térnyeréséről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

További 174 hajó bemutatójáért keresd a Vitorlázás Magazin Hajókatalógus Extra különszámát a Rely/Inmedio újságárusoknál, vagy rendeld meg itt!

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.