címke: történelem

4 hónapja
Roppant furcsa jelenet zajlott le nemrégiben a francia partok közelében: egy bajbajutott túravitorlás vészjelzésére egy több mint kétszáz éve elsüllyedt svéd háromárbócos fahajó érkezett a mentésre. Bemutatjuk az egyáltalán nem is olyan kísérteties vitorlást.
1 éve
Kevés olyan hajótervező van, aki a legnagyobbak közé tudott emelkedni – méghozzá úgy, hogy tevékenységét nem egy szűk területre koncentrálta. George Lennox Watson ezen kivételes emberek egyike, aki nemcsak vitorláshajók, hanem gőzüzeműek és motoros jachtok terén is maradandót alkotott. És egyik hajója mindmáig vígan szeli a Balaton hullámait…
2 éve
Egy autista fiatal papírhadihajó-kiállítása nyílt meg szombaton a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a különleges tárlaton valódi hadihajók papírmaséból készült pontos másolatait lehet megtekinteni.
2 éve
Majdnem 107 évvel az eltűnése után megtalálták Ernest Shackleton hajóját, amellyel a Déli-sarkon tervezett expedíciójára indult.
2 éve
Egy igazán balatoni hajóval, a Beneteau 34.1-es képével a címlapon jelent meg az idei első Vitorlázás Magazin, amelyben nem ez az egyetlen ideális tavi hajó, hiszen új sorozatunkban bemutatjuk a Reginákat is. Bőséges terjedelemben és több cikkben is foglalkozunk a változó motorszabályzással, áttekintjük a hazai hajópiacot, de olvasmányainkból kiderül az is, hogy a Monarchiának is volt egy „Titanicja”, valamint az is, hogy miként kell oroszrulettet játszani hajóval. Egy kis tartalmi ízelítő friss lapszámunkból!