címke: Samantha Davies

3 éve
Alex Thomson továbbra is vezet a Vendée Globe-on. Ahogy az várható volt, Jean Le Cam hősies küzdelme ellenére bukott egy helyet, Thomas Ruyant megelőzte, így János király már „csak” harmadik. Az élmezőny kicsit belassult, a követők pedig érkeznek, kicsit összetorlódhat a mezőny. Troussel a törött árbócával kiállt, Beyou a javítás után újraindult.
3 éve
Átvette és egyelőre őrzi a vezetést a Vendée Globe-on Alex Thomson. A brit hajós kimaradt az Apvia, a PRB és a LinkedOut közötti fej-fej melletti meccsből, és taktikusan rövidebb utat választva hamarabb fordult délnyugatnak, mint a többiek. A terv eddig bejött – de egy újabb viharos éjszaka vár a mezőnyre, és Thomson épp a Theta közepét célozta meg…
3 éve
Az élen Beyou, őt Dalin üldözi. Thomson a 4. helyen halad éppen, a Pauger Carbonnál épült hajóval induló Tripon a 7., a mezőny hölgyei közül pedig Davies áll a legjobban, jelenleg a tizedik. Ez első helyzetjelentés a Vendée Globe-ról a rajt utáni első adag képpel.
3 éve
Amióta Ellen MacArthur másodikként futott be a Kingfisherrel a Vendée Globe-on 2001-ben, egy nőnek sem sikerült felállnia a dobogóra. Ezen akar változtatni a szintén angol Samantha Davies, aki a harmadik startjára készül a földkerülő regattán.
1