címke: Kishamis

1 éve
Megtartották a hagyományos Vitorlabontót Balatonfüreden, a Vitorlás téren. Az ünnepség keretében a Himnusz hangjaira felhúzták a nemzeti lobogót az 1896-ban épült idén 126 éves Kishamis árbocára, majd hagyományainkhoz híven a Balaton megkoszorúzása következett a vitorlás fedélzetéről. A hagyományoknak megfelelően a vitorlásévad a Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett Évadnyitó Vitorlásverseny startpisztolyának eldördülésével vette kezdetét.
1 éve
Kevés olyan hajótervező van, aki a legnagyobbak közé tudott emelkedni – méghozzá úgy, hogy tevékenységét nem egy szűk területre koncentrálta. George Lennox Watson ezen kivételes emberek egyike, aki nemcsak vitorláshajók, hanem gőzüzeműek és motoros jachtok terén is maradandót alkotott. És egyik hajója mindmáig vígan szeli a Balaton hullámait…
4 éve
A Kishamis a hazai vitorlázás élő története, a legöregebb megvitorlázott hajó a tavon, de talán még Európa belvízein is. A hajó egy időkapszula, kapitánya a balatoni jacht vitorlázás szimbóluma és a legénység május elsején elvisz minket egy időutazásra, online megosztják az évszázados hajóról készült filmet.
5 éve
Mindenki elképedve látta az összetett 45. helyen befutni az 50. Kékszalag végén a Balaton legrégebbi hajóját, a Kishamist a mezőny talán legidősebb kormányosával, a 80 éves Hrehuss Györggyel. 21 órás eredményük hősi eposzba illik, illendő hát, hogy (ismét) bemutassuk a hajót és kapitányát.
5 éve
Péntek hajnalban futott be a Balaton legrégebbi hajója, a Kishamis. Az abszolút értékelésben a 45. helyen, közel 21 óra vitorlázás után.