címke: egykezes földkerülő

3 éve
Számos új vonása volt a nemrégiben lezárult 2020-/21-es Vendée Globe-nak. Az egyik legérdekesebb ezek közül az volt, hogy a hajók, a felszerelések és a versenyzőket segítő szolgáltatások rohamos fejlődése alapvetően megváltoztatta a szóló földkerülő kihívást is. A klasszikus, a kezdeti felálláshoz képest a versenyzők élete kényelmesebbé vált, sőt, bizonyos értelemben a szerepük is csökkent az eredményességben.
4 éve
Először láthattuk egyben az idei Vendée Globe mezőnyét a négy hónap múlva induló szóló földkerülő egyetlen idei hivatalos előfutamán, a Vendée Arctique versenyen. Íme a rajt videón!
4 éve
Nyugati irányban kerülte meg a földet az az ausztrál nagypapa, aki immár a legidősebb tengerész, aki kikötés nélkül tette meg a nagy utat. A leghasznosabb eszköze a ragasztószalag volt, és út közben az ember és a természet törvényein töprengett. Ízelítő a Vitorlázás Magazin 2020/2-es számából.
6 éve
Megtette már az út kétharmadát az a lengyel vitorlázó, aki egy 22 lábas hajóval igyekszik rekordidő alatt megkerülni a Földet. Ha sikerrel jár, akkor ö lesz leggyorsabb egykezes, aki kikötés nélkül, egy kishajóval teljesítheti a „Hív az óceán” nevű küldetést.
6 éve
Elvette Thomas Coville-től az egykezes földkerülés rekordját Francois Gabart. A francia skipper 42 nap, 16 óra 40 perc alatt kerülte meg a bolygót a MACIF nevű, 30 méteres trimaránnal .
1