címke: Balaton

2 hete
Mentősöket és egészségügyi dolgozókat és családjaikat segíti, véradást szervez, szemétszedési kezdeményezést és faültetési akciót is támogat a BAHART a társadalmi szerepvállalás jegyében – és természetesen a fenntartható fejlődést és a környezetvédelmet is kiemelt fontoságú területként kezeli a vállalat – derül ki a cég a Föld Napja alkalmából kiadott tájékoztatójából.
3 hete
Magyar kutatók az elmúlt öt évtizedet vizsgálva megállapították, hogy az ősz jelentősen, a tavasz mérsékelten rövidült hazánkban. A nyár viszont ötven nappal hosszabb lett, mint a hetvenes években volt. A klímaváltozás a Balatonnál is megfigyelhető.
1 hónapja
Elzárták a vízleeresztő zsilipet Siófoknál, amely január vége óta volt nyitva. Azonban a zsilip nem megfelelően zárt, ezért a szakemberek a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának búvárait kérték meg a víz alatti munkák elvégzésére.
1 hónapja
Április elsején elindul a viharjelzőrendszer a nagyobb magyarországi tavakon. Ezt jelentik a különféle fokozatok, érdemes rájuk figyelni, hogy megelőzzük a bajt – számolt be róla a hirado.hu.