Fa Nándi: Életmű díj és TOP10-es IMOCA Vb-helyezés

Bár csak egyetlen versenyen (a Vendée Globe-on) indult, mégis az összetett bajnoki tabella tizedik helyén végzett Fa Nándi az IMOCA világbajnokságon. .

Bár csak egyetlen versenyen (a Vendée Globe-on) indult, mégis az összetett bajnoki tabella tizedik helyén végzett Fa Nándi az IMOCA világbajnokságon.  .  

Szöveg: MVSz, Kép: DPPI

Nándi – aki két napja, október 24-én a Magyar Olimpiai Bizottság Fair play életmű díjában is részesült – kitűnő Vendée Globe eredményének köszönhetően került az IMOCA vébé-elitbe, hiszen ő a versengésbe számító öt  regattából csak a földkerülőn vett részt.

Franciaországban kihirdették a 2015-16-os IMOCA világbajnokság végeredményét. A győzelmet Armel Le Cléec’h szerezte meg, ezen a listán is kicsivel előzve a födkerülőn is volt legnagyobb ellenfelét, Alex Thomsont.

A sorozat három versenyére 2015-ben került sor  – Rolex Fastnet Race, Transat Jacques Vabre, Transat Saint-Barth/Port-la-Forêt – kettőre pedig 2016-ban – Transat New York-Vendée és a Vendée Globe. MInden egyes versenyhez kapcsolódott egy erősségi szórzó. Egyszeres a Fastnet Race-hez, és tízszeres a Vendée Globe-hoz. Armel Le Cléec’h a földkerülő győzelem mellett a háromszoros szorzójú Transat Jacques Vabre-on elért második helyével vívta ki ezt a sikert, pályafutása során már második alkalommal.

A győztes szavai: „Ez a világbajnoki cím szép búcsú nekem és csapatomnak a Banque Populaire-nek az IMOCA versenyektől. Reméljük, hogy az Ultime osztályban (foilos 98 lábas óceáni trimarán) majd hasonlóan sikeresek leszünk.”

Fa Nándi az öt versenyből csak a Vendée Globe-on vett részt, így azok közül, akiket ott legyőzött, a világbajnoki listán eléje került a több eseményen is részt vett Fabrice Amadeo és Eric Beillon.

A 2015-16-os IMOCA világbajnokság legjobb tíz helyezettje:

  1. Armel Le Cléac’h: 351 pont
    2. Alex Thomson: 331 pont
    3. Jérémie Beyou: 329 pont
    4. Yann Eliès: 328 pont
    5. Jean-Pierre Dick: 283 pont
    6. Fabrice Amedeo: 281 pont
    7. Louis Burton: 266 pont
    8. Eric Bellion: 255 pont
    9. Jean Le Cam: 240 pont
    10. Fa Nándor: 223 pont

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.