Elmarad a Boot Düsseldorf

Az omikron variáns egészségügyi kockázatai miatt elmarad az idei Boot Düsseldorf – közölték a szervezők sajtóközleményükben. A következő kiállítás 2023-ban lesz.

A német szövetségi kormány és az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány vezetősége között lezajlott egyeztetések után a felek közösen jelentették be, hogy az idén is elmarad Európa legrangosabb és legnagyobb szárazföldi hajókiállítása. Az egészségügyi hatóságok nyomására ugyanis szövetségi szinten januártól nem lehet nyilvános rendezvényeket tartani – márpedig a hajós expo nyilvánvalóan ebbe a kategóriába tartozik.

A következő Boot Düsseldorfra csak 2023-ban kerül sor. „A járványt mielőbb le kell győzni, ezért a kiállítói iparnak ismét a látogatók és a kiállítók biztonságát kell, hogy a tervei középpontjába helyeznie, így fájó szívvel de el kell búcsúznunk a 2022-es rendezvénytől. A kormányzati döntés mindazonáltal összhangban volt számos kiállító kívánságával is, akik az omikron variáns miatt aggályaikat fejezték ki a részvétellel kapcsolatban. (…) Remélem, hogy miután sikeresen túláljük ezt a válságot, együtt dolgozunk majd a következő, 2023-as kiállításon” – mondta a Boot Düsseldrof közleménye szerint Wolfram N. Diener, a kiállítás igazgatóságának elnöke.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.