címke: túravitorlázás

8 hónapja
Körbe túrázni a Balatont nem olyan nagy dolog, sokan megcsinálták már. De szép korban és Finn dingivel talán azért kevesebben. Ruják István visszatért egykori olimpiai hajóosztályához és megtett egy maratoni kört, felidézve a daysailing és a vitorlázás igazi szellemét. Élménybeszámoló egy kettős utazásról.
1 éve
Valóságos kiáltványt tett közzé Szentandrási-Szabó Attila „vitorlás Facebook-megmondóember” a kis- és túrahajós vitorlázók sérelmeit, kívánságait és érdekeit felsorolva az MVSZ-en belül kitört belviszályok apropóján. Mivel ezek döntő többségét mi is többségi érdeknek tekintjük, megosztjuk a szerző legfontosabb gondolatait, a szövetség belügyeire vonatkozó részek kihagyásával. Lássuk hát a lényeget!
2 éve
A vitorlázás élménye manapság bárki számára elérhető: részt vehetünk szervezett túrán, de bérelhetünk hajót kapitánnyal együtt, ha a kedvünk úgy tartja. Ha pedig kacérkodunk azzal a gondolattal, hogy kitanuljuk a vitorlázás minden csínját-bínját, itt a remek alkalom: néhány hét leforgása alatt megszerezhetjük a szükséges vezetői engedélyeket és akár már idén nyáron önállóan szelhetjük a habokat.
2 éve
Továbbra is drámai a helyzet a kikötőhelyeket illetően a Balatonon, de idén talán beindul némi mozgás. Hiába készül el nagyjából félezer új hely, ez biztosan nem lesz elég és a rohamos drágulási tendenciát sem töri meg. Az ínséget nemcsak az okozza, hogy mind több a hajó a Balatonon, hanem az is, hogy az újak egyre nagyobbak. Kikötői helyzetképünk következik.
2 éve
Online petíciót indított és több mint 2000 aláírást gyűjtött össze egy lelkes vitorlázó és közösségimédia-motor annak érdekében, hogy legalább azok a kikötőépítések megvalósuljanak, amelyek már előkészítés alatt állnak, de különböző okok miatt elakadtak. Szentandrási Szabó Attilát arra kértük, 6 pontban fejtse ki, miért volt szükség erre az akcióra.