címke: MVSZ

1 hete
A Balatonon kívüli vitorlázók is juthatnak pénzhez – ezt jelzi, hogy nyolc olyan egyesület kap az idén támogatást a Magyar Vitorlás Szövetségtől, amely nem a magyar tenger mellett működik.
2 hete
Women On Water (WOW) Hungary néven saját közösséget hoztak létre Magyarországon a női vitorlázók. A szervezet stratégiai megállapodást köt a Magyar Vitorlás Szövetséggel (MVSz), aminek elsődleges célja a női vitorlázás térnyerése, a női vitorlázók arányának növelése. E mellett többek között a kommunikációban, a versenyszervezésben, a finanszírozásban is együttműködik a két szervezet.
3 hete
A decemberben lezajlott szerződéskötés és a terület birtokba adása után újabb mérföldkőhöz érkezett a „Balatonfüredi Megállópont” megvalósítása. A régi kikötő bontási munkálatainak megkezdésével elindult a kikötő építés.
1 hónapja
Ismét mérföldkőhöz érkeztek a Magyar Vitorlás Akadémia (MVA) pályázati forrásból megindított eszközbeszerzései. Ezúttal hét darab új kisbuszt adtak át a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) tagszervezetei részére, amelyek a balatoni megállópontokban állnak szolgálatba, közölték a szövetség illetékesei.
1 hónapja
Két, egymástól független rangsor alakult ki az egyesületek között, tagjaik tavalyi eredményei alapján. 2019-ben a nemzeti osztályok alapján számított rangsorban a TVSK, a World Sailing osztályok eredményei alapján számított rangsorban pedig a BYC lett a legeredményesebb vitorlázó klub.
2 hónapja
A világbajnoki címvédő Berecz Zsombor megnyerte a 3. futamot, majd a 4.-ben a 29. helyről jött fel és futott be 16.-nak, így a szerdai folytatás előtt a 8. összetettben a Melbourne-ben rendezett Finn  Gold Cup-on.