címke: Luna Rossa

3 éve
Érdekes tény, hogy a 36. Amerika Kupa döntőjében ugyan az olasz és az új-zélandi csapat mérkőzött egymással, mégis hazánk is képviselte magát. Az AC75-ösök ugyanis egy magyar kutatók által kifejlesztett szoftvert használtak.
3 éve
Egyetlen győzelemre volt szüksége az Emirates Team New Zealandnek ahhoz, hogy megvédje az Auld Mugot, vagyis az Amerika Kupát. A Peter Burling kormányozta Te Rehutai szerdán végig uralta a regattát a Luna Rossával szemben, és hetedik futamsikerével  negyedszer is Új-Zélandon tartotta a világ legrégibb sporttrófeáját.
3 éve
Régen alakult olyan izgalmasan az Amerika Kupa döntője, mint az idén. A hatodik versenynapon csak egy futamot tudtak megrendezni (a másodikat szél hiányában lefújták), amit nagy csatában az Emirates Team New Zealand nyert. Ezzel a kiwik 6-3-ra elhúztak az összesítésben, így Peter Burling gárdája szerdán megvédheti az Aould Mugot.
3 éve
Három versenynap hozott döntetlen, aztán egy szélcsendes kényszerpihenő után az Emirates Team New Zealand dobbantott, és zsinórban két futamot nyert. De ez azért nem ment éppen könnyen.
3 éve
Mintha Hollywoodban írták volna a 36. Amerika Kupa forgatókönyvét: egymás után a harmadik versenynapon is döntetlent „játszott„ egymással a döntő két résztvevője! A címvédő Emirates Team New Zealand és a kihívó Luna Rossa megint egy-egy futamgyőzelmet aratott szombaton, így a fej-fej melletti csata folytatódik...