címke: környezetvédelem

6 hónapja
Mi lesz a lepusztult hajók sorsa? Ennek jártunk utána Kollmann András remekül illusztrált riportja segítségével legfrissebb lapszámunkban.
2 éve
Az elmúlt három év egy már elfeledettnek hitt problémával, a Balaton algásodásával szembesítette ismét a tudósokat és a vízügyi szakembereket. November végén elkezdődött a tómeder kotrása. Mire lesz ez elég?
2 éve
Novemberben folytatódik a Balaton kotrása. A térség vízellátórendszere is felújításra és fejlesztésre szorul, és több csónakkikötőre lenne szükség, a meglévők jogi helyzetét rendezni kell, illetve több sólyázót kellene létrehozni. A vízügyes tervekről a Likebalaton.hu készített összeállítást.
2 éve
Hangsúlyos környezetvédelmi üzenettel rendezik meg a jövő héten az immár 10. e-hajós versenyt, a Zöldszalag Regattát Balatonkenesén: A hagyományos csillagtúra mellett lefutják (pontosabban inkább: lekocogják) a Kékszalag távjával felérő teljes tókerülést is, amellyel a zöld hajók növekvő hatótávját szeretnék demonstrálni, és nem mellesleg a 4Ocean számára is adakoznak a vizek tisztításának ügyéért.
3 éve
Mintegy 20 hektárnyi nádas, bozótos terület kapott lángra szombaton késő délután Fonyód és Balatonfenyves között. 7 településről 11 tűzoltógépjármű érkezett a helyszínre.