címke: Klasszikus hajó

2 hónapja
A Balaton vizét számos nevezetes hajó szelte az idők során, és szeli a mai napig. A Sirocco az egyike a legnagyobb és legszebb vitorlásoknak, és a második a három magyar építésű 75-ös cirkálók sorában – írja a Likebalaton.hu.
4 hónapja
Időutazást szerveztünk, méghozzá nem is akármilyet. Egy napfényes kora októberi hétvégén felültettük a hazai nagyhajós vitorlázás új generációját megtestesítő Kaiser Kristófot – az übehájtech MKB-Prospex DC35-ös katamarán kormányosát – a Balaton egyik legemblematikusabb hajójára, a 76. évét taposó, ötszörös Kékszalag-győztes, és évtizedekig gyorsasági rekordot tartó Nemere II-re.
4 hónapja
Véget értek a Tenacious nevű háromárbócos tall ship tengeri próbaútjai, így hamarosan ismét szolgálatba állhat a Jubilee Sailing Trust fa/epoxy testű klasszikusa.
10 hónapja
A Hableány a Balaton egyik legfiatalabb és legidősebb hajója egyszerre. Hogyan lehetséges ez? És mit keresnek ágyúk egy lapátkerekes gőzösön? Ezt meséljük el a likebalaton.hu cikke alapján.
1 éve
Befejeződött a Ranger felújítása. A munkát a holland Vitters Shipyard cégezte el, majdnem egy évet dolgoztak a 41,5 méteres J-osztályos csodán.