címke: hajóipar

1 hónapja
Egy 72 lábas csodahajó készült Magyarországon, és hozzá egyedülálló, karbon rudazat és állókötélzet is – többek között erről írunk a Vitorlázás Magazin 2021/6-os számában. De bemutatunk Litkey Farkas segítségével egy másik magyar hajót is, amelyre szintén méltán lehetünk büszkék: a Dolphin 30-ast, amely egy igazi performance cruiser. Utánajártunk annak is, hogy miért hódítanak már nálunk is a katamaránok, és Böröczky Bulcsú remek fotóin felvillantjuk a Balaton őszi arcát is.
1 hónapja
A második aukció is sikertelenül zárult, senki sem tett ajánlatott a világ egyik legszebb hajóit gyártó Perini Navi megvásárlására, így az év elején csődöt jelentő olasz cég túlélése immár felettébb kétségesnek tűnik. Holott a korábban jónevű gyártó nemrég még olyan sikerkorszakot élt meg, amelyről a legtöbb riválisának vezetői legfeljebb álmodni mernek. Felidézzük a Perini legújabbkori történetét és felvillantjuk néhány gyönyörű alkotásukat.
2 hónapja
A hazai kishajópiac egyik legnagyobb forgalmazója az olasz Saver hajóknak köszönheti sikerét – az olasz márka pedig annak, hogy jó minőségű, de olcsó tömeghajókat gyárt. A kecskeméti Hírös Yacht horgászcsónkjairól és elektromos kishajóiról már többször is írtunk magazinunkban, most magát a gyártó céget mutatjuk be, azt vizsgálva, hogy mégis hogyan nőhetett egy kis családi vállalkozás csakis kishajókkal óriásira?
2 hónapja
A sikló és az úszótestű hajók előnyös tulajdonságait ötvözik az olyan úgynevezett félig sikló testtel készülő elektromos hajók, mint amilyenek a Stickl Yachts gyárt. De ha ezek valóban minden téren jobbnak tűnnek, akkor miért nem gyárt mindenki ilyeneket? Ennek jártunk utána újabb technikai elemzésünkben.