címke: hajóeladások

2 éve
Egyelőre nem lehet megjósolni, hogy csupán felhőátvonulást jelent, vagy tartós borút hoz a hajóiparra az orosz-ukrán háború. Az ellátási láncok széttöredezése a gyártást, az egzisztenciális pánik az értékesítést nehezítette meg. Ugyanakkor vannak olyan vélemények és tapasztalatok is, amelyek derűlátásra adnak okot. Paradox módon ezek pont a vásárlók végletes borúlátásán alapulnak. Piaci elemzésünk a háború hatásairól.
2 éve
A világjárvány nagy lökést adott az egész hajóiparnak, de a katamarán-eladások valóságos lórugást kaptak: semmilyen más kategóriában sem tapasztalható akkora növekedést, mint a többtestűeknél. És ez nemcsak a távoli vizeken van így, hanem a magyar piacon is. De vajon miért, és meddig tarthat a boom? Ennek jártunk utána.
2 éve
Egy 72 lábas csodahajó készült Magyarországon, és hozzá egyedülálló, karbon rudazat és állókötélzet is – többek között erről írunk a Vitorlázás Magazin 2021/6-os számában. De bemutatunk Litkey Farkas segítségével egy másik magyar hajót is, amelyre szintén méltán lehetünk büszkék: a Dolphin 30-ast, amely egy igazi performance cruiser. Utánajártunk annak is, hogy miért hódítanak már nálunk is a katamaránok, és Böröczky Bulcsú remek fotóin felvillantjuk a Balaton őszi arcát is.
1