címke: földkerülő

1 éve
Alaposan megritkult a mezőny a táv kétharmadnál járó Golden Globe versenyen. A múlt század technikájával folytatott versengés sokak szerint a legkomolyabb kihívás a vitorlázás világában, ahol csak a legkeményebb legények maradnak talpon. No és egy nő...
1 éve
A vitorlázás története a kezdetek óta a legendás hajók történeteként is felfogható. Nincs ez másképp az utóbbi száz évben sem, amióta már a sajtó is világgá kürtöli az egyes híres hajók és kapitányaik történtét. Utánajártunk, mi lett a sorsuk az ikonikus vitorlásoknak.
4 éve
Nyugati irányban kerülte meg a földet az az ausztrál nagypapa, aki immár a legidősebb tengerész, aki kikötés nélkül tette meg a nagy utat. A leghasznosabb eszköze a ragasztószalag volt, és út közben az ember és a természet törvényein töprengett. Ízelítő a Vitorlázás Magazin 2020/2-es számából.
6 éve
Mára már megszokhattuk, hogy szintem minden héten körbehajózza valaki a bolygónkat. Jelenleg éppen szóló földkerülő rekordra hajt Francois Gabart a MACIF-fal, és persze hasonló túrán van a Volvo Ocean Race mezőnye. is. De vajon milyen régen, és főleg: miért is törekszik arra az ember, hogy körbehajózza a Földet? Cikkünk éppen öt évvel ezelőtt jelent meg.
7 éve
Több mint nyolc napot faragott le a 2008-ban felállított szóló Földkerülő-rekordból Thomas Coville Sodebo Ultim’ nevű trimaránjával. A francia hajós 24 csomós átlagsebességgel tette meg az utat.
1