címke: 36. Amerika Kupa

1 napja
Miután az NYYC American Magic hajója vasárnap felborult és megsérült, a csapat arról tájékoztatta az Amerika Kupa versenyigazgatóját, hogy nem vesznek részt a hétvégi körversenyeken. A 36. Amerika Kupa felvezető regattájának (round robin) következő futamai ezért az alábbiak szerint módosulnak.
1 hete
Komoly meglepetést okozva, két meglehetősen sima győzelemmel nyitott az INEOS Team UK a 36. Amerika Kupa második elő-szériáján, a Round Robin első két párbaján.
2 hete
Több mint három év várakozás és a decemberben futott Karácsonyi Kupa után a jövő héten megkezdődik a 36. Amerika Kupa felvezető versenyeinek azon szakasza, amikor már tétre mennek a győzelmek és a vereségek.
3 hete
Rosszul kalibrálták az INEOS Team UK hajójának szárnyait, ezért gyenge szélben a Britanniának túl nagy a kilengése, ami komoly sebességvesztést okoz – állapították meg szakértők az Amerika Kupa felvezető versenyének, a Karácsonyi Kupának az elemzése alapján. Az olasz Quantum Sails csapata felajánlotta, hogy segít versenyképessé tenni a brit AC75-öst – amennyiben a vetélytársak megengedik.
1 hónapja
Az utolsó versenynap utolsó futamán dőlt el, ki nyeri a 36. Amerika Kupa első felvezető versenyét, a Prada Christmas Race-t az új-zélandi Auckland partjainál. A nyitónapon erősen bekezdő American Magic és a címvédő Emirates Team New Zealand között ugyanis pontegyenlőség alakult ki, így a kiwik és az olasz Luna Rossa összecsapása döntött a győzelemről.