címke: jégvitorlázás

3 éve
Közel száz évvel ezelőtt nem volt olyan tél, amikor ne esett volna a hó és ne fagyott volna be a Balaton vize. Akkoriban a tó környékén hónapokig élvezték a síelés, szánkózás és korcsolyázás örömeit, sőt a téli motorverseny vagy jégvitorlázás is olyan program volt, amit szinte minden évben megrendeztek – idézi fel a múltat a Likebalaton.hu cikke.
5 éve
Elődeink felfogása szerint szabadvitorlázásnak azt a sportot nevezzük, amelynek fő célja a vitorlázás gyönyörének élvezete. Erről és a tél örömeiről mesél Aranyfácántoll irodalmi nagydíjnyertes olvasónk, aki családjával minden évben kiélvezi a jeges szezont is.
5 éve
Kíváncsi vagy, milyen lehet ötven csomós sebességgel száguldani a széllel a jégen? Itt megnézheted!
6 éve
Bár nálunk nem kényezteti el az időjárás a jégvitorlázás szerelmeseit, de Litvániában kiválóak a körülmények az ott zajló Optimist Junior világbajnokságon. Íme egy remek videó arról, hogyan csúszkálnak a jégen!
6 éve
Nem kényeztette el ezen a télen a jégvitorlázás szerelmeseit az időjárás, hiszen még nem fagyott be a Balaton – és az előrejelzések szerint egyelőre nem is fog. Így inkább ezzel a különleges sztorival próbáljuk részben kárpótolni a sport rajongót: íme, egy motorkerékpár és egy jégvitorlás versenye!
1