címke: balatoni kikötők

1 hónapja
Véget ért a majdnem egy évtizedig tartó kikötőhely-válság a Balatonon: tavaly óta sorra nyílnak az újabb és újabb helyek, és vannak még épülőfélben lévők is. Vajon milyen új helyzetet teremt a keresletiről kínálatira forduló piac? Csökkennek az árak? Érezhető fluktuáció? És aki helyet keres, hol nézzen körül? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.
2 éve
Megjelent a Vitorlázás Magazin 2022/2-es száma. Íme, miről írunk részletesen!
2 éve
Online petíciót indított és több mint 2000 aláírást gyűjtött össze egy lelkes vitorlázó és közösségimédia-motor annak érdekében, hogy legalább azok a kikötőépítések megvalósuljanak, amelyek már előkészítés alatt állnak, de különböző okok miatt elakadtak. Szentandrási Szabó Attilát arra kértük, 6 pontban fejtse ki, miért volt szükség erre az akcióra.
2 éve
Továbbra is drámai a helyzet a kikötőhelyeket illetően a Balatonon, de jövőre talán beindul némi mozgás. Hiába készül el nagyjából félezer új hely, ez biztosan nem lesz elég és a rohamos drágulási tendenciát sem töri meg. Az ínséget nemcsak az okozza, hogy mind több a hajó a Balatonon, hanem az is, hogy az újak egyre nagyobbak. Kikötői helyzetképünk következik.
3 éve
Komoly anyagi és egyéb kötelezettségvállalások feltételeivel adja külső üzemeltetésbe vitorláskikötőit a Bahart. A társaság közleménye szerint bővülhetnek a kikötők és sor kerülhet a régóta esedékes fejlesztésekre is. A cég egyfordulós, nyilvános pályázat keretében 15 éves, határozott idejű szerződés alapján kívánja használatba adni a tulajdonában álló 11 vitorláskikötőt, 2021. január 1-jei kezdettel.