címke: 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

3 éve
Több mint ötszázan neveztek már az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra, amely csütörtökön 9 órakor rajtol el Balatonfüredről – közölte a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) főtitkára a tókerülő versenyt megelőző szerdai balatonfüredi sajtótájékoztatón. A címvédő RSM csapata azt írta a start előtti napon a közösségi oldalán, hogy a betervezett munkát 100 százalékban elvégezték, a legénység és hajó egyaránt készen áll a regattára.
3 éve
Az idén is hatszáznál is több hajót várnak a július 22-én, reggel kilenc órakor rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra – hangzott el az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. A szervező MVSZ szerint programok tekintetében lesznek ugyan változások, de ami nem változik, hogy a versenyzőknek a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Keszthely-Balatonfüred távot kell teljesíteniük, ami légvonalban 155 kilométeres távolság, de a szélviszonyok alakulásának megfelelően, ennél sokkal több is lehet. A tavalyi versenyt a Vándor Róbert kormányozta RSM 2 katamarán nyerte. A győztes legénység is közel 18 órát töltött a vízen, hiszen a szél nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz. Tavaly 535 hajó nevezett, 27 hajóosztályban.
3 éve
Hat fotós legjobb Kékszalagos képeit mutatjuk be legfrissebb lapszámunkban – és élőben is a nagy verseny ideje alatt a füredi Tagore sétányon kiállítva.
1