Vitorlás etikett – filmsorozaton

A vitorlás etikettről készül filmsorozat a Magyar Vitorlás Akadémia és a Sailing Film közös produkciójában azzal a céllal, hogy minél több hajós tartsa és tartassa be az illemszabályokat.

A korábban Tuss Miklós által összegyűjtött vitorlázás illemtanának legfőbb pontjait dolgozza fel a Magyar Vitorlás Akadémia és a Sailing Film közös produkciója. A több részes minisorozat epizódjaiban bemutatják, hogy mit illik és mit nem illik tenni a kikötőbe való megérkezéskor, kihajózáskor, vízen létkor vagy éppen vendéghelyre való betéréskor. A filmben külön hangsúlyt kap a környezetvédelem, valamint az üdvözlés szabályrendszere.

Ladányi János a film rendezője elmondta: nagy örömére szolgált a Magyar Vitorlás Akadémia felkérése, ugyanis kiemelten fontos számára a vitorláshajón való viselkedés megismertetése.

„A forgatás több helyszínen zajlik, de a bázis a balatonfenyvesi Fenyves Yacht Club. A szereplők válogatásánál arra törekedtem, hogy szimpatikus és mindenkit megnyerő, elfogadható alakokat találjak, ugyanis az illemtannal kapcsolatos téma érzékeny terület. Azt a fordulatot választottam, hogy az illemtan aktuális pontjait egy negatív, sokszor megnevettető szereplővel, akit Máté P. Gábor alakít, valamint pozitív szereplőkkel Farkas Laurával és Langer Somával mutatjuk be.”

Szépvölgyi István a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője elmondta: a cél az volt, hogy – vitorlázó kifejezéssel élve – friss szelet hozzanak, és kreatív eszközökkel nyúljanak a témához.

„Ahogy az idei nyár is megmutatta, egyre többen szálnak vízre és élvezik a vitorlázás szépségét. Ahhoz viszont, hogy valóban élvezettel teljenek a vitorlázás pillanatai feltétlenül szükséges a szabályok betartása és betartatása – jelen esetben az illemszabályoké. Bízunk benne, hogy ez a sorozat minél több vitorlázóhoz, vízen járóhoz elér, és minél többeket érint majd meg.”

A Vitorlás Etikett filmsorozat a tervek szerint öt epizódból áll majd, melyet az előttünk álló hetekben mutatnak be folyamatosan.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.