Mári máris megvillant, de...

Remekül kezdett, a negyedik helyen is állt a versenyben, de végül csak a 19. pozícióból várja a folytatást Érdi Mári a tokiói olimpián.

Két futamot rendeztek ma hajnalban a Laser Radial osztályban az ötkarikás játékokon és volt kiért szorítanunk, hiszen Érdi Mária is ott van a mezőnyben – számolt be róla a hunsail.hu. A helyszínen 27 celsius fokos hőmérséklet, 45%-os páratartalom és irányát tekintve kitartó, erejét tekintve pedig kezdésként 8-9 csomós, ám később gyengülő szél fogadta a 44 fős mezőnyt.

Érdi Mária fantasztikusan kezdett az első futamban. Negyedikként teljesítette az első kört, ám a folytatásban – talán éppen a szél gyengülése miatt – sajnos visszaesett a 19. helyre és végül ebben a pozícióban is fejezte be a futamot. A spanyol Pujol Bajo Cristina lett az első, aki nagyon magabiztosan vitorlázott az első futamban.

A második futamra 10-11 csomóra erősödött a szél, de emelkedett a hőmérséklet is pár fokot, valamint a páratartalom és már 50% fölött volt. Érdi Mária ebben a futamban nem kezdett jól. A 27. helyen ért az első bójához, majd feljött a 17. helyre, a befutónál pedig a 18. helyen ért célba. Ezt a futamot a német Weger Svenja nyerte, aki mivel a nagyon előkelő ötödik pozícióban zárta az első futamot, így az első versenynap végén az első helyen áll. Érdi Mária a két futam alapján a 19. helyről várja a folytatást.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.